Hautaustoimisto Aatos Lepistö

Aatos Lepistö aloitti yritystoiminnan valmistamalla arkkuja helmikuussa 1977 vuokratiloissa. Aatos ja Seija Lepistö ostivat koulurakennuksen kaupungilta vuonna 1979 yritys- ja asumiskäyttöön.

Vuonna 1985 toimialaa laajennettiin käsittämään myös hautaustoimistopalvelut ja toiminimi muuttui Arkku- ja Puutyö Lepistöstä Hautaustoimisto Aatos Lepistöksi.

Aatos Lepistö on kotoisin Punkalaitumelta. Seija-vaimo on syntynyt Nurmeksessa. Nykyisin arkut tulevat valmiina Punkalaitumelta, missä Aatos on itsekin nuorena ollut töissä. Hän tuntee valmistuspaikan ja tuotteet. Hautaustoimisto Aatos Lepistöllä tiedetään, minkä verran arkkujen valmistuksessa tehdään käsityötä. Siten siellä pystytään vastaamaan niiden valmistusta koskeviin kysymyksiin.

Yritys toimii entisessä kansakoulussa, joka on valmistunut syksyllä 1950 ja poistettu koulukäytöstä 1970-luvun alkupuolella.

Koulutaloon, joka valmistui syksyllä 1950, tuli kaksi luokkaa, käsityöluokka, koulukeittola sekä asunnot kahdelle opettajalle ja vahtimestarille. Talon historiasta tiedetään sen verran, että koulun vihkiäiset pidettiin 10.12.1950.

Vihkiäisten aikaan elettiin säännöstelyn aikaa ja johtokunta halusi tarjota vieraille kahvit. Paikallinen kansanhuolto ei pystynyt myöntämään kahvin ostolupaa, jolloin oli pyydettävä Helsingistä lupa neljän kahvikilon ostamiseen. Kunnanvaltuusto myönsi 1500 markkaa juhlakuluihin ja niinpä vihkiäisissä tarjottiin ihan oikeat kahvit!

Juhlaohjelmasta tiedetään lisäksi, että koulun oppilaat lauloivat mm. "Kiitävi aika, vierähtävät vuodet, miespolvet vaipuvat unholaan...". Sopii hyvin hautaustoimiston historiaan.

Lähde: Martikainen Mauno 2001: Hiljenneet koulut. Nurmeksen Kirjapaino, Nurmes.

Ota yhteyttä ja kysy lisää.

Yhteystiedot

Hautaustoimisto Aatos Lepistö

Ylikyläntie 64

75500 NURMES

0500 375 376

hautaustoimisto.lepisto@hautauslepisto.fi

www.hautauslepisto.fi